Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Alingsås

9 - 7
Nolhagahallen
27 januari 2009
20:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: IBK Alingsås - IBK Tygriket 99

"Vilja slår klass"

Så lyder en gammal sliten idrottsklyscha som skulle kunnat passa väl in på matchen mellan Alingsås och Tygriket, om det inte vore för den saken att gästerna inte visade någon som helst klass i denna tillställning. Hemmalagets vilja var det dock inget fel på och de stred tappert på som ett bottenlag med kniven mot strupen sig bör i detta prekära läge av säsongen. Detta faktum var också det som fällde avgörande denna kulna tisdagskväll på det svårbemästrade parkettgolvet i Potatisstaden.

Att sedan Tygrikets kväll strulade redan från avresa med glömda dräkter och sen ankomst till hallen som följd, vilket således resulterade i minimal uppvärmingstid hör egentligen inte hit. Den rätta inställningen fanns där helt enkelt inte. Kanske var detta en reaktion på urladdningen mot 7H fyra dagar tidigare. Många sög nog fortfarande på denna välsmakande karamell när matchen blåstes igång. Och är man inte hundraprocentigt fokuserad vinner man inga matcher i den rekordjämna serien. Såpas bra är samtliga lag, och marginalen mellan toppen och bottenskiktet är ytterst hårfin.

Många som såg matchen mot 7H frågar sig nog dock hur det kan ändra sig så från en match till en annan. Från att ha spelat vad som närmast kan betecknas som propagandainnebandy, så kommer man inte ens upp till en respektabel nivå endast några dagar senare. Men alla som någon gång sysslat med idrott på någorlunda nivå vet att det svänger fort ibland och kanske är det väl också just det som är tjusningen, att ingenting är givet från början. Sedan är det alltid givetvis oerhört bittert att tvingas bita i det sura äpplet. Men ibland måste man känna denna smak för att kunna njuta av segerns ljuva sötma när den delikatessen står för bordet.

Nu kunde visserligen matchen mot Alingsås ändå slutat med klang och jubel om gästerna skött sina kort rätt. Halvvägs in i matchen ledde man med klara 5-2 utan att för den sakens skull övertyga. Men man hade ändå till synes god kontroll på händelseförloppet. I detta läget missade tyvärr kapten IKEA en straff vilket gav hemmalaget extra energi och hux flux så var matchen utjämnad. Med vind i seglen trummade sedan hemmalaget på och tog över taktpinnen fullständigt. Med drygt fem minuter kvar tog man också över ledningen och Tygriket tvingades jaga. När så taktiken lagts upp inför den avslutande anstormningen hände det som inte fick hända. Tygriket drog på sig två onödiga utvisningar i samma spelsekvens och tvingades således avsluta matchen med endast tre spelare på plan. Hopplöst kände nog alla tillresta bortasupportrar, men skam den som ger sig. Med endast tre spelare satte man allt på ett kort och gick till anfall. Där tilldömdes man ett frislag i farligt läge och påpassligt som så många gånger för lade Biffen snabbt upp bollen och snärtade in den i mål. Matchen var mirakulöst nog kvitterad.

Men ack den glädje som varar. Alingsås lyckades samla sig trots chocken och utnyttjade sedan skoningslöst sitt numerära överläge. Sett till matchen i helhet var det helt rättvist att de tre poängen stannade kvar i Alingsås.

Till sist...
Hoppet är det sista som överger mänskligheten, och det gäller givetvis också för Tygrikets innebandyherrar. Ännu återstår fyra matcher att spela innan säsongen skall summeras och alla som följer denna härliga sport vet att mycket kan hända ännu.

Matchfakta:
IBK Alingsås - IBK Tygriket 99 9-7 (2-3, 2-2, 5-2)

1-0
2-0
2-1 Jesper Sunnerås (Jonathan Johansson)
2-2 Daniel Eliason
2-3 Daniel Eliason (Peter Kristensson)
2-4 Fredrik Johansson (Adam Myrman)
2-5 Jonathan Johansson
3-5
4-5
4-6 David Kristensson (Björn Andersson)
5-6
6-6
7-6
7-7 Kristoffer Arvidsson
8-7
9-7

Skott: 36-25
Publik: 110
Utv: IBKA - TT99 2x2
Domare: Ola Pettersson & Daniel Skoog

Hôven
¤¤¤ He-Man
¤¤ GB-gubben
¤ IKEA
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 0 0 2
Jonathan Johansson 1 1 1 2 2
David Kristensson 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 1 0 2 1
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 1 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Peter Kristensson 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Martin Andersson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 25 okt 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - IBK Alingsås 5 - 2